Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 augustus 2017

Na jaren gedogen toch handhaven

ROELOFARENDSVEEN – De bewoners van een gebouw aan de Geestweg moeten daar binnen drie maanden weg zijn. In deze schuur mag namelijk helemaal niet gewoond worden. Gebeurt dit niet, dan legt de gemeente een dwangsom op van 5.000 euro per appartement. De badkamers en keukens van de drie appartementen moeten er ook uit gehaald worden. Het college van burgemeester en wethouders heeft de eigenaar de opdracht gegeven, om dit het komende half jaar te doen. Als dit wordt geweigerd, eist de gemeente 10.000 euro per appartement.


In 2014 ging het college er mee akkoord, dat op die plek een schuur gebouwd mocht worden, maar zonder de mogelijkheid om daar ook appartementen in te maken. Al in 2015 wist de gemeente, dat op die plek illegaal gewoond werd. Een handhavingstraject werd opgezet, maar niet uitgevoerd, zodat de illegale bewoning nog jarenlang kon doorgaan. Burgemeester Marina van der Velde geeft toe: ,,Dat is niet zoals het hoort en het heeft te maken met de ambtelijke capaciteit en de hoeveelheid werk. Maar op het moment dat je een dossier opent, zou het netjes zijn om er vervolg aan te geven.'' Dat gebeurt nu dan, maar de eigenaar kan nog tegen deze handhaving in beroep gaan.