Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 augustus 2017

Forse financiële tegenvaller

KAAG EN BRAASSEM – En weer valt een openbare aanbesteding duurder uit, dan het gemeentebestuur had verwacht. Nu de economie al jaren aantrekt, zitten bedrijven helemaal niet meer te springen om opdrachten van de gemeente. Dus als de gemeente werkzaamheden wil laten uitvoeren, moet daar ook maar de hoofdprijs voor worden betaald. Het onderhoud van de rioleringen gaat de gemeente de komende vier jaar in totaal 50.000 euro extra kosten. En dat is nog de ,,meest voordelige aanbieding'', die het bedrijf Barthen Rioleringswerken BV (houder op naam Riool.nl) heeft gedaan.


De tegenvallers bij aanbestedingen lijken structureel te zijn. Toch neemt het college van burgemeester en wethouders nog geen maatregelen, door de verwachte extra kosten op te nemen in de gemeentelijke begroting. Burgemeester Marina van der Velde stelt desgevraagd: ,,Ik signaleer dat er tegenvallers zijn. We kijken hoe zich dat ontwikkelt. Of het een trend is die we in september bij de begroting moeten verwerken, kun je je afvragen. We zijn er alert op.