Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 augustus 2017

'Taxatierapport is nattevingerwerk'

ROELOFARENDSVEEN – Het bedrijf Johlex Bouw betaalt de gemeente 25.000 euro en mag hiervoor parkeerplaatsen aanleggen op een stuk gemeentegrond net naast het pand tussen de Lasso-Zuid 5 en het Pastoor Onelplein 5-7. Een onafhankelijk taxatierapport had vermeld, dat de waarde van deze grond slechts 15.000 euro was, maar uiteindelijk stemde de ondernemer in met een hoger bedrag.


Het aannemers- en timmerbedrijf met werkplaats heeft behoefte aan parkeerruimte. Wil de gemeente winst maken op haar grondverkoop? Burgemeester Marina van der Velde ontkent dit: ,,Dit zijn reststukken gemeentegrond. De taxatiewaarde is net zo lang als die breed is. In onze ogen was die grond bijzonder laag getaxeerd. Zo'n taxatie is nattevingerwerk. Een makelaar kijkt er in zijn algemeenheid naar. Zo'n taxatierapport is richtinggevend, maar niet leidend.