Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 september 2017

Toch weer uitstel voor bankjes

LEIMUIDEN – Het leek er even op, dat de inwoners van Leimuiden al heel snel kunnen genieten van nieuwe bankjes in de buitenruimte. Maar nu komt er toch weer uitstel, zo valt op te maken, naar aanleiding van een rondwandeling door wethouder Herman Haarman (D66) en Ria Selderbeek.

Door Joep Derksen

Selderbeek kwam enkele maanden geleden in het nieuws, met haar pleidooi voor bankjes in de openbare ruimte. Ze stelde voor om een bankjesroute op te zetten, zodat dit én toeristen kan trekken, én oudere wandelaars fijn kunnen rusten tijdens hun noodzakelijke wandelingen. Nadat het Witte Weekblad hierover berichtte, ging het balletje rollen. Tot vorige week.

Donderdag 7 september toonde Selderbeek aan de wethouder de geschikte plaatsen voor nieuwe bankjes. Maar een ambtenaar, die meeliep, bleek niet bereidwillig. Voordat er nieuwe bankjes geplaatst kunnen worden, moet de gemeente eerst een rapport opmaken en een inventaris maken van hoeveel bankjes er nu zijn. En dan moet nog bekeken worden, waar bankjes kunnen komen. Al die bankjes moeten op elkaar lijken en de gemeente hoopt, dat dit rapport nog vóór het fietsseizoen van volgend jaar klaar is. Ook wordt de Dorpsraad Leimuiden gevraagd om met een plan te komen, maar voordat dit gebeurt, moet Selderbeek eerst haar plan nog presenteren aan de Dorpsraad. De inwoonster laat zich door al deze bureaucratie toch niet ontmoedigen. Ze laat weten: ,,Ik blijf positief ben niet teleurgesteld want ik ben in ieder geval gehoord.'' Waarna ze er aan toe voegt: ,,Maar heb er weinig vertrouwen in. Ik snap ook niet waarom hier eerst beleid gemaakt moet worden en er uniforme bankjes moeten komen, terwijl in de Veen de bankjes al worden vervangen. Dan kunnen er hier in Leimuiden ook wel een paar neergezet worden. Daar is geld voor, zo werd mij verteld.'' Selderbeek besluit: ,,Ik blijf mij inzetten voor bankjes op de goede plekken!””


Een gemeentelijk woordvoerder laat desgevraagd weten: ,,Het klopt dat er momenteel een voorstel wordt voorbereid over de bankjes in Kaag en Braassem. Vorig jaar is er een inventarisatie gemaakt van de aanwezige bankjes in de gemeente. Nu zal er op basis van de recreatieve impuls in overleg met de dorpsraden bezien worden of en hoe de recreatieve routes in Kaag en Braassem met behulp van bankjes kunnen worden gefaciliteerd. Dat traject vergt nog enige tijd.'' Toch is er ook goed nieuws: ,,In Leimuiden zijn, deels in verband met de dijkverhoging, verschillende bankjes verdwenen. Daarom zal vooruitlopend op de uitkomst van het overleg met de dorpsraden in Leimuiden op korte termijn een enkel bankje worden teruggeplaatst.''