Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 september 2017

Weinig steun voor roodkleurige fietssuggestiestroken

HOOGMADE – Een meerderheid van de politieke partijen wilde een voorstel van CDA en SVKB over het toevoegen van rode fietssuggestiestroken bij het Noordeinde op maandag 11 september niet steunen. Het verkeersveiliger maken van het Noordeinde kost nu 80.000 euro, zo liet wethouder Herman Haarman (D66) weten, maar als je er rode in plaats van de huidige zwarte keisteentjes op gaat leggen, dan gaan de kosten met nog eens 30.000 euro omhoog.

En dat is de meeste politici toch teveel van het goede. Ook wreekt het zich, dat het CDA bij haar voorstel niet komt met een financiële dekking, maar enkel een greep uit de algemene reserves wil halen. Dat kan er bij de VVD niet in, zo liet fractievoorzitter Alwin Koek weten: ,,De algemene reserve is geen dekking; dat is potverteren en dat willen we niet doen met ons rentmeesterschap.''


Ook het pleidooi van CDA-raadslid Thijs Mooren (CDA) om voortaan standaard rode fietssuggestiestroken aan te leggen bij alle nieuwe straatverbeteringsprojecten, kon de overige politici niet bekoren. Fractievoorzitter Ton van Velzen (LKB) wees er op, dat zulke voorstellen eerst besproken moeten worden in het gemeentelijke wegenplan. En dat per weg bekeken moet worden, of een roodkleurige fietssuggestiestrook bijdraagt aan de verkeersveiligheid of niet. Dit onderwerp wordt verder besproken tijdens een politieke vergadering op woensdag 4 oktober.