Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 september 2017

30% sociale woningbouw blijft

KAAG EN BRAASSEM – De woningbouwcorporaties MeerWonen en Woondiensten Aarwoude blijven inzetten op 30% sociale woningbouw bij ieder nieuw project. De gemeenteraadsleden lijken hier in mee te gaan, zo bleek dinsdag 5 september.

Directeur Peter Hoogvliet van MeerWonen gaf aan, dat de percentages voor sociale huurwoningen al jaren op 30% ligt en dat de wachtlijsten nog steeds toenemen. De woningbouwcorporaties zijn er voorstander van om een regeling op te zetten, waarbij 25% sociale huurwoningen gebouwd worden en 5% sociale koopwoningen. Al hoeft dat van Hoogvliet niet spijkerhard voor ieder (klein) bouwproject te gelden.


VVD-inwonerraadslid Jan van der Geest vond 30% sociale woningbouw wel erg hoog: ,,We stellen voor om het percentage terug te brengen naar 20% sociale huur.'' Maar hier blijkt geen politieke meerderheid voor te zijn. Hilde Bax (SVKB) vond: ,,De noodzaak voor sociale woningbouw is groot. Mensen moeten soms vijf jaar op een wachtlijst staan.'' Ook het CDA is voorstander van 30% sociale woningbouw, zo gaf fractievoorzitter Karin van der Kaaden aan.