Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 september 2017

Tik op de vingers voor keuringsarts

KAAG EN BRAASSEM – De bezwaarschriftencommissie heeft vorig jaar een gele kaart uitgedeeld aan de keuringsarts, zo blijkt uit het jaarverslag. Deze keuringsarts wordt door de gemeente ingeschakeld, als iemand een aanvraag doet voor een gehandicaptenparkeerkaart. Als iemand dan niet 'gehandicapt' genoeg is, krijgt deze persoon dus niet zo'n parkeerkaart.

Door Joep Derksen

Verschillende mensen waren het niet eens met het advies van de keuringsarts en dienden een bezwaar in. Zij gaven meerdere malen aan, zich niet gehoord te voelen door de arts en ze voelden zich niet serieus genomen, zo blijkt uit het jaarverslag. De leden van de bezwaarschriftencommissie delen een tik uit op de vingers van de keuringsarts: ,,De commissie beseft dat de onvrede (van de bezwaarmakers, JD) mede voortkomt uit het feit dat hun aanvraag is geweigerd en beseft dat de klachten van bezwaarmakers in dat opzicht niet helemaal objectief zijn. Maar de commissie heeft wel de indruk dat de wijze van communiceren van de arts verbetering behoeft.'' Zo had de keuringsarts in één zaak geen contact opgenomen met de longarts van een bezwaarmaker, terwijl die persoon nadrukkelijk had aangegeven dat juist zijn longen hem parten spelen bij het lopen.


In een andere kwestie heeft de keuringsarts in zijn advies gesteld dat bezwaarmaker weliswaar beperkingen ondervindt bij het lopen (en daardoor op dit moment in feite in aanmerking zou komen voor een GPK), maar stelt ook dat medische situatie van bezwaarmaker kan verbeteren. Maar de behandelde artsen van de bezwaarmaker beweerden juist het tegendeel. De keuringsarts stelde een revalidatietraject voor, zonder aan te geven hoe lang dit zou moeten duren en hoe dit traject er uit zou moeten zien. De bezwaarschriftencommissie: ,,Als de keuringsarts zijn conclusie uitgebreider zou motiveren, of zou aangeven waarom hij afwijkt van het oordeel van de behandelend arts(en) van bezwaarmaker, zou dit meer begrip oogsten. Het gaat erom dat de keuringsarts in ieder geval blijk geeft kennis te hebben van het bestaan van ander medische rapporten en beoordelingen. De commissie wil het college meegeven de keuringsarts hierop te attenderen en te vragen hier rekening te mee te houden.''