Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 september 2017

Uitbreiding De Bult

NIEUWE WETERING – De Bult wordt mogelijk uitgebreid, zodat dit stukje natuurgebied aangesloten wordt op de Ringvaart. Het college van burgemeester en wethouders staat positief tegenover een plan om een groenstrook over te dragen aan de vrijwilligers van De Bult. Wethouder Floris Schoonderwoerd laat hierover weten: ,,Het gebiedje boven De Bult richting de Ringvaart is eigendom van de gemeente. We willen dit denkplan een kans geven. Het is logisch om zo'n parkachtig gebied met de Ringvaart te combineren.''


Het uitbreidingsplan staat in het onlangs opgestelde 'Dorpsperspectief' voor Nieuwe Wetering. Hierin staan nog een aantal andere zaken, die de toekomst van het dorp gaan bepalen. Zo wordt er alleen ingezet op woningbouw bij de projecten aan de noordzijde van het dorp, die nu al bekend zijn. De strook groen tussen het lint Nieuwe Wetering en de A4 / HSL moet ook groen blijven. Het huidige tuinbouwgebied blijft hetzelfde. Plannen voor het uitbreiden van de tuinbouw aan de westzijde van het dorp zijn (nog) niet opgenomen in het dorpsperspectief.