Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 oktober 2017

Nieuwkoop wil geen grootschalig toerisme

Nieuwkoop – ,,Nieuwkoop is met haar plassengebied niet de Lakes of Amsterdam. We moeten iets meer met de benen op de grond blijven staan.'' Burgemeester Frans Buijserd tempert het enthousiasme van de raadsleden.

Uit onderzoek blijkt, dat 90% van de recreanten in deze gemeente uit de regio komt. Het gemeentebestuur wil de wandel-, fiets- en vaarroutes goed onderhouden, zodat 30-plussers (met of zonder kinderen) in Nieuwkoop kunnen genieten van de natuur. Commissielid Draper (CDA) vond, dat het gemeentebestuur veel te klein dacht. Hij riep op om meer buitenlandse toeristen aan te trekken. Draper's idee kreeg wel wat steun van andere politici. Berry Dors (Natuurlijk Nieuwkoop) stelde voor, om bij wat wandelpaden Engels- of Japanstalige informatiebordjes neer te zetten.


Aangespoord door deze steun stelde Draper hierop voor, dat Nieuwkoop zich voortaan in de toeristenmarkt naar voren moet brengen als 'The Lakes of Amsterdam'. Dat voorstel kreeg aanmerkelijk minder steun. Marco Oehlenschläger (D66) noemde dit ,,een karikatuur. Je moet niet zomaar wat roepen, maar eerst even nadenken, wat zo'n voorstel doet met het gebied.'' De burgemeester merkte hierna op, dat de raadsleden ,,iets meer met de benen op de grond'' moeten blijven staan. Nieuwkoop moet zich volgens hem richten op het promoten voor gezinnen met kinderen én voor senioren met veel vrije tijd. Daarbij draait het in Nieuwkoop volgens Buijserd om ,,de natuur, cultuurhistorie en het landschap van deze gemeente''.