Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 november 2017

,,Klagen is basisrecht''

KAAG EN BRAASSEM – Schiphol wil graag, dat inwoners die klagen over vliegtuiglawaai, dit voortaan moeten melden bij de gemeente waar ze wonen. En als nieuwe huizen gebouwd worden, zouden de toekomstige bewoners een contract moeten tekenen, dat ze zich bewust zijn van passerende vliegtuigen en de overlast die deze voertuigen geven. Op die manier kunnen ze ook niet meer rechtmatig klagen over geluidsoverlast.


Wethouder Yvonne Peters (VVD) gelooft niet, dat het zo ver zal komen. ,,Ik vind het persoonlijk heel erg ver gaan, om mensen zo'n contract te laten ondertekenen. Mensen moeten zich bewust zijn van het feit, dat je in een gebied woont, waar vliegtuigen vliegen. Maar je hebt rechten en deze kunnen niet afgepakt worden. Ik ben voor het opleggen van regels, die je kunt handhaven en ben tegen symboolpolitiek. Mensen hebben basisrechten en daaronder valt, dat je kunt klagen over vliegtuigoverlast.''