Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 november 2017

Leden SVKB krijgen stem

KAAG EN BRAASSEM – Op vrijdag 17 november wordt Petra van der Wereld officieel aangesteld als lijsttrekker voor SVKB. Er heeft zich tot nu toe geen tegenkandidaat gemeld en woensdag 15 november was de deadline hiervoor.

Door Joep Derksen

Tilly Beukenholdt, voorzitter van het bestuur van SVKB meldt, dat op de kandidatenlijst twintig mensen komen te staan. Hieronder zijn ook jongere kandidaten, in de leeftijd van 27 tot en met 30 jaar. Zij hebben echter zelf aangegeven, niet op een verkiesbare plek te hoeven staan. Dat geldt ook voor kandidaat Douwe de Roest, tot voor kort secretaris van het bestuur van GroenLinks afdeling Leiden. Beukenholdt liet weten, dat De Roest eerst zijn predikantenopleiding wil afmaken. Over twee jaar wordt pas duidelijk, waar hij in Nederland aangesteld wordt. Ook hij kiest er daarom voor om niet op een verkiesbare plek te staan.


Tijdens de algemene ledenvergadering vertelt een partijbons over de plannen voor de verkiezingscampagne, die er toe moet leiden, dat SVKB weer de grootste partij wordt. Overigens mogen de leden van SVKB aanstaande vrijdag zich niet uitlaten over de volgorde van de kandidaten op de lijst. Die kans krijgen ze pas op 28 januari, tijdens de Midwinterborrel van die partij. Tussen het borrelen door wordt dan de volgorde van de kandidatenlijst vastgesteld.