Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 november 2017

Op zoek naar goede ideeën

Nieuwkoop – Dolenthousiast waren inwoners en politici, toen het 'DNA van Nieuwkoop' werd vastgesteld. In dat rapport stonden allerlei plannen en ideeën om het dorp aantrekkelijker te maken voor toeristen.

Zo moet het Reghthuysplein autovrij en rolstoeltoegankelijk worden, waar mensen kunnen jeu de boulen. Bezoekers die van daaruit naar het Kennedyplein lopen, zouden verrast moeten worden met permanente kunstroutes, stoelen en bankjes. Door de hele dorpskern komen dan teksten (met humor) te hangen, zodat mensen geïnspireerd raken en op iedere rotonde kan riet geplant worden; als icoon voor de plassen. Het is zomaar een greep uit alle plannetjes, waar nog niets van terecht is gekomen.


Fractievoorzitter Marco Oehlenschläger (D66) wilde donderdag tijdens een raadsvergadering weten: ,,Waar blijven de bloembakken en de uitkijktorens?'' Burgemeester Frans Buijserd wist te melden, dat er nu plannen zijn om van een leegstaande watertoren een uitkijktoren te maken. Wethouder Annette Pietersen gaf aan, dat de gemeente druk bezig is met plannen voor het autovrij maken van het Reghthuysplein. Ook zouden er mensen zijn, die de rotondes willen 'aankleden'. Maar het kan nog veel beter met de promotie van Nieuwkoop, waar de gemeente een pot met geld voor heeft klaarliggen. Pietersen roept de inwoners daarom op: ,,Laat welke inwoner of partij die een mooi idee heeft, zich melden.''