Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 november 2017

Veel belangstelling voor 'goedkope koopwoningen'

Nieuwveen – Al het bouwverkeer van de nieuwbouwwijk Teylerspark moet via de Laan der Verwondering rijden. Zodra de twintig huurwoningen daar gerealiseerd zijn, wordt deze weg ook de enige toegangsroute. Fietsers en voetgangers kunnen de wijk nog wel verlaten via het Teylersplein. Als er geen bezwaren binnenkomen tegen de nieuwbouw, dan kunnen de huurhuizen al volgend jaar gebouwd worden.

Maar het bouwen van huizen in dit gebied stopt niet met Teylerspark. Nieuwe bouwplannen zijn al in de maak voor 'Teylerspark 2'. Het college van burgemeester en wethouders vraagt 200.000 euro aan de gemeenteraad, om plannen uit te werken voor 'Teylerspark 2', waar 23 koopwoningen moeten komen. Voor deze nieuwbouwwijk, die uiterlijk in 2025 af moet zijn, wordt de Laan der Verwondering ook de enige ontsluitingsweg. Wethouder Paul Platen (VVD) laat weten, dat in Teylerspark met name de ,,goedkope en middenklasse koopwoningen komen'', dus met prijzen vanaf 200.000 euro. Dan gaat het om rijtjeswoningen en twee-onder-één kappers. Een definitief besluit over het type woningen wordt nog gemaakt, als duidelijk is waar de woningmarkt behoefte aan heeft.


Het is overigens nog allerminst zeker, dat de in totaal 43 woningen in Teylerspark 1 en 2 ook gasloze huizen worden. De gemeenteraad moet hier op 1 februari volgend jaar een besluit over nemen. Maar of de woningen nu wel of niet gasloos worden, de verkoop er van lijkt geen probleem te zijn. Bij een inloopavond op 4 oktober bleken heel wat jongvolwassenen interesse te hebben in zo'n huis. Platen constateert tevreden: ,,Het zag er goed uit. Mensen vragen wanneer de mogelijkheid bestaat om te beginnen met bouwen. Ze staan te trappelen.'' Wie interesse heeft in een van de Teylerspark-woningen kan zich melden via: wonen@nieuwkoop.nl.