Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 november 2017

Toch nog kans op recreatiewoningen langs de Drechtoever

LEIMUIDEN – Het tij lijkt te keren voor de aanvragers van een bestemmingsplan voor vier recreatiewoningen aan de Vriezekoop 11j. Het zou zo maar kunnen, dat de gemeenteraadsleden er toch nog mee instemmen. Maandag 20 november wezen de initiatiefnemers Hans en Nel Zeegers er op, dat er verwachtingen gewekt waren voor de komst van deze verblijfshuisjes.

Door Joep Derksen

Onlangs nam de gemeenteraad een besluit, dat de Drechtzone niet gebruikt mag worden voor intensieve recreatie. En het plaatsen van huisjes, waar mensen meerdere nachten in mogen blijven slapen, voldoet niet aan die regels. En dus zou het plan van het echtpaar Zeegers niet kunnen doorgaan. Ze trokken hierover aan de bel tijdens de raadsvergadering van afgelopen maandagavond. Nel Zeegers wees er op, dat een aanvraag voor deze recreatiewoningen al in 2015 is ingediend en dat ze nu 5.000 euro hebben uitgegeven aan een onderzoek naar de flora en fauna in dat gebied. Ook ligt er een waterbehandelingsinstallatie. Dit jaar stemde het college in met het ontwerpbestemmingsplan. Ook de Provincie Zuid-Holland, het Hoogheemraadschap Rijnland en de Omgevingsdienst West-Holland zijn akkoord, volgens het echtpaar Zeegers, terwijl volgens hen de dorpsraad van Leimuiden ook positief is.


,,Die locatie heeft geen enkele natuurwaarde'', zo liet Nel Zeegers weten. ,,Wij hebben strikt alle regels nageleefd, maar de gemeente is in gebreke gebleven. De wettelijke beslistermijn van twaalf weken was op 1 november al voorbij. Tijdens het spel worden de regels veranderd en we voelen ons een speelbal van de politiek.'' Wethouder Herman Haarman (D66) laat uitzoeken, of er inderdaad een 'fatale termijn' is gepasseerd. Als dat zo is, kan de gemeenteraad niet anders doen, dan akkoord gaan met de aanvraag. De gemeenteraadsleden gaan hier op maandag 4 december verder over praten.