Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 februari 2018

Bevreesd voor komst vakantiehuis


[KAAG] De bewoners van de wijk Hoekstuk hebben geen bezwaar tegen de komst van een vakantiehuis op Hoekstuk 10A. Zolang deze woning maar niet net aan de grens van de buren komt te staan. Wel spraken de Kaagbewoners zich faliekant uit tegen de komst van een vakantiewoning op Hoekstuk 12A. Zij vrezen voor een precedentwerking.

Op Hoekstuk 10A staat namelijk al een (illegaal) gebouw en dat wordt vervangen door een nieuwe vakantiewoning. Maar omdat er op 12A nu nog helemaal niets staat, zou een gemeentelijke goedkeuring voor de komst van een vakantiehuis er toe kunnen leiden, dat er meer aanvragen voor vakantiewoningen kunnen komen. En dat tast het landschap in Hoekstuk aan. Een buurvrouw van 12A had zelfs een advocaat laten aanrukken, die de gemeenteraadsleden er op wees, dat het voor de initiatiefnemer op 12A helemaal niet mogelijk is om er een huis te bouwen. Om 12A te bereiken, moet je namelijk over het perceel van nummer 12 lopen. Dat recht van overpad is in 1992 geregeld, maar alleen voor de eigenaar van 12A. ,,En dus mogen aannemers en bouwvakkers daar geen gebruik van maken'', aldus de advocaat. Omdat de bouwaanvraag voor Hoekstuk 12A niet aan de gemeenteraad wordt voorgelegd, lieten de raadsleden zich niet verder uit over deze zaak.