Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 februari 2018

Gratis leesboeken voor leerlingen


[ROELOFARENDSVEEN] De leerlingen van groep 5a/5b van basisschool De Klimboom werden vrijdag 9 februari verrast met een bezoek van wethouder Henk Hoek. En hij kwam niet met lege handen, want Hoek deelde aan alle kinderen het boek 'ronja de roversdochter' van schrijfster Astrid Lindgren uit.

Hoek voelde zich als een vis in het water en nam flink de tijd voor de kinderen en las uitgebreid voor aan de dertig leerlingen. Op de vraag of de kinderen het boek nu ook allemaal gaan lezen, riepen ze in koor: ,,Ja!”

Deze actie is onderdeel van 'Geef een boek cadeau', dat in Kaag en Braassem gerealiseerd wordt door De Driemaster, Veenerick Boek en Kantoor en de gemeente. Alle andere kinderen kunnen vanaf vrijdag 9 februari met een op school uitgedeelde voucher het boek ophalen bij Veenerick. Het boek is ook te koop voor 2 euro. Begin april komt er een prentenboek uit, speciaal voor kinderen tot en met vijf jaar. Een filmpje is te zien op het YouTube kanaal van Joep Derksen: https://www.youtube.com/watch?v=age3wkuLkeo.