Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 februari 2018

Woelige Baren wordt lager


[KAAG EN BRAASSEM] Het bouwproject de Woelige Baren wordt waarschijnlijk geen 19 meter, maar 16 meter hoog. In het appartementencomplex komen 22 flatwoningen en daar in de buurt worden nog eens 27 'grondgebonden' woningen gebouwd.

Een aantal partijen in de gemeenteraad gaf eerder aan, dat zij grote moeite hebben met het feit, dat de 30% sociale woningen allemaal koopwoningen worden. En ook de oorspronkelijk geplande hoogte van 19 meter deed de politieke wenkbrauwen fronsen. Het college moest dus weer in overleg met de ontwikkelaar om te kijken, of de plannen nog kunnen worden aangepast. Het resultaat is, dat de ontwikkelaar instemt met een maximum hoogte van 16 meter voor het appartementencomplex. Maar de ontwikkelaar blijft wel vasthouden aan het feit, dat die sociale appartementen koopappartementen moeten worden en geen huurappartementen. In een memo van het college aan de raad staat: ,,De Ontwikkelaar weet dat zij 30% sociaal moet realiseren (appartementen), maar wenst zich niet op sociale huur vast te leggen daar zij voldoende onderhandelingsruimte wil behouden.'' Gesprekken met woningbouwcorporatie MeerWonen over dit onderwerp hebben de ontwikkelaar niet op andere gedachten kunnen brengen. De gemeenteraad bespreek de Woelige Baren weer in een beeldvormende vergadering op maandag 19 februari.