Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 februari 2018

,,Een sportschool voor iedereen''


SASSENHEIM – Steeds meer mensen ontdekken Maxigym als dé plek, waar je een heerlijke work-out kunt doen, zodat je je weer fit en lekker in je lijf voelt. Mede door de relaxte sfeer, die er bij Maxigym heerst, voelt iedereen er zich heerlijk op haar of zijn gemak. Directeur en mede-eigenaar Jaques van den Berg vertelt over de filosofie achter Maxigym.

Door Joep Derksen

,,Iedereen moet zich thuis voelen. Je kunt gewoon inlopen, inloggen en lekker aan de gang gaan. Maxigym is een soort clubhuis; een meeting pont voor de mensen, waar ze kunnen sporten. Bij ons hebben de mensen het goed met elkaar en gaan de instructeurs goed om met de mensen.'' Met de lente in aantocht, kijk je steeds vaker naar je buik, die wat platter kan, of de bovenarmen die wat strakker kunnen. Vaak red je het niet alleen met een regelmatige work-out. Daarom is het zo fijn, dat medewerker Koen de Maxigym-leden met raad en daad bij staat, waar het gaat om personal training en voedingsadvies.

Jaques licht toe: ,,Bij een personal training krijg je extra aandacht, wat zorgt voor meer motivatie om te gaan trainen. Over het algemeen is het puur een één op één training, maar als je wilt kun je ook een vriend of vriendin meenemen.'' Zo'n extra op de persoon gebonden work-out kost weliswaar iets meer, maar dat blijkt toch verrassend weinig te zijn als je het afzet tegen de persoonlijke begeleiding en het resultaat wat je kan behalen.

Wie door Maxigym loopt, merkt dat hier mensen van allerlei leeftijden en figuurtypes bezig zijn. Lachend merkt Van den Berg op: ,,Dit is geen bodybuilding gym, maar wij zijn een sportschool voor iedereen. Of je nu 16 jaar bent of 80.'' Bij MaxiGym draait het om cardio en krachtfitness. De leden kunnen hun eigen 'modulenpakket' samenstellen. ,,Zo hoef je niet te betalen, voor wat je niet afneemt''. MaxiGym bestaat nu vier jaar en veel mensen hebben dit juweeltje in de Gym-wereld al ontdekt. Populair is bijvoorbeeld het 'Better Belly' programma; voor dames én heren. Met het Better Belly programma val je binnen vier weken succesvol af; dankzij een uitgekiende cardio, met een band om je lichaam. Het programma is een mooie ondersteuning bij het afvallen. Ook gaat MaxiGym dit jaar starten met voedingsadvies wat in combinatie met Personal training de leden, die dit extra pakket willen afnemen, helpt naar een nog beter resultaat.

Heel fijn is het ook, dat de verschillende work-out apparaten boven én beneden staan. Voor een goede training om je spieren sterker te maken, of het teveel aan lichaamsvet weg te werken, is het belangrijk om meerdere oefeningen te doen. Dit stimuleert ook de gezelligheid, want de Maxigymleden helpen elkaar, als iemand vragen heeft. Of wanneer er op de verkeerde manier getraind wordt. Jaques is erg blij met deze ontwikkeling: ,,Dat is het doel, wat we voor ogen hadden, toen we Maxigym oprichtten. We wilden een huiselijke gym, waarbij mensen vriendschappelijk met elkaar omgaan.''

MaxiGym, Wasbeekerlaan 67 in Sassenheim, T: 0252 860 500, E: info@maxigym.nl, W: www.maxigym.nl.