Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 februari 2018

Helden redden 7-jarige



[WOUBRUGGE] Het dorp Woubrugge heeft er twee helden bij; het zijn de elfjarige Matthijs Kneib en Tim Broekhof. Zij redden woensdag 7 februari het leven van een zevenjarig meisje Lisa, dat in het ijskoude water in de sloot bij haar huis was gevallen. Via Facebook vond de moeder van het kind de twee redders. ,,Hartelijk dank voor het redden van mijn dochter!'' liet ze weten.

Journalist Joep Derksen zorgde voor een reünie van de betrokkenen. Lisa vertelt hoe het allemaal gegaan was. ,,Ik was met een vriendje aan het spelen bij de sloot, waar ijs op lag en hij wilde een tak hebben die daar bovenop lag. Ik ging die tak pakken, maar toen viel ik in de sloot.'' Iets verderop waren Matthijs en Tim aan het spelen en ze hoorden een angstkreet. Ze twijfelde geen moment en hielpen Lisa weer aan de kant. ,,Ze hield zich nog vast aan de zijkant van de sloot, maar kon er niet meer zelf uit komen'', licht Tim toe.

De moeder van Lisa is enorm blij, wat deze helden voor haar dochter gedaan hebben. Ze overhandigde de elfjarigen twee bioscoopbonnen. En Lisa? Zij heeft haar lesje geleerd: ,,Ik mag niet meer bij de sloot spelen!''

Het filmpje is te zien op het YouTube kanaal van Joep Derksen: https://www.youtube.com/watch?v=S-_19AbPMs8.