Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 februari 2018

Wethouder negeert motie


OEGSTGEEST – Wethouder Jos Roeffen heeft een raadsbreed aangenomen motie over onder meer de nachtvluchten van Schiphol naast zich neergelegd. De gemeenteraadsleden hadden hem opgeroepen om in de regio een zienswijze in te dienen tegen de nachtvluchten. Dat bleek hij niet gedaan te hebben.

Roeffen lichtte donderdag 22 februari toe, waarom hij zo gehandeld heeft. ,,In het nieuwe geldige landelijke luchthavenverkeerbesluit wordt gesproken over maximaal 32.000 nachtvluchten. Die worden overschreden, maar de minister was niet in staat om dit te handhaven. Met het nieuwe luchthavenverkeerbesluit kan die handhaving wel plaatsvinden. In overleg met collega's in de regio, die er af en toe last van hebben, stellen wij voor om via Holland Rijnland een brief aan de minister te sturen, dat zij de 32.000 nachtvluchten goed gaat handhaven.''

Hij kon een aantal raadsleden niet overtuigen. Jan Vos (D66): ,,De motie ging over veel meer dan alleen de nachtvluchten. Er is een raadsbreed aangenomen motie en pas achteraf informeert u ons, dat u het niet indient. Ik vind de procedurele gang van zaken echt niet kunnen.'' De raadsleden gaan hier opnieuw over praten in een commissievergadering.