Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 april 2018

Evaluatie verkiezingen


[KAAG EN BRAASSEM] Fractievoorzitter Ruud van der Star (PRO) evalueerde donderdag 29 maart de uitslag van de verkiezingen. Zijn partij bleef in stemmenaantal de grootste en krijgt net als SVKB zes zetels. Deze twee grootste partijen hebben bij elkaar gezeten en besloten, dat ze gaan voor een gemeenschappelijk gedragen raadsakkoord.

Er moet de komende vier jaar geen sprake zijn van een vaste coalitie-oppositieverhouding. Van der Star: ,,We willen geen partijen uitsluiten en in de hoek van spek en bonen duwen, die oppositie heet.'' Floris Schoonderwoerd gaat met alle individuele partijen 'verkennende gesprekken' voeren. PRO en SVKB hebben afgesproken, dat er niet gelijktijdig 'andere gesprekken' plaatsvinden. Ook mag er niemand uit de school klappen via Facebook of Twitter, zo is de afspraak.

Fractievoorzitter Petra van der Wereld (SVKB) keek vooruit naar de komende regeerperiode, waarbij het niet zeker is of haar partij een wethouder mag leveren. ,,We nodigen iedereen uit om het samen met ons allen te gaan doen. Laten we kritisch blijven op onszelf en het college om deze gemeente nog mooier en nog beter te maken.''