Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juni 2018

Dwangsom van 75.000 euro


[OUDE WETERING] Het geduld van het college van burgemeester en wethouders met de eigenaar van de terreinen Kerkstraat 1 en 2 is helemaal op. Al jarenlang loopt het gemeentebestuur te trekken en duwen, zodat de oude panden gesloopt worden, dan wel er weer mooi uit komen te zien. Af en toe laat de eigenaar wel werk uitvoeren, maar wat er gebeurt is volgens het college bij lange na niet genoeg.

Nu is het college bij een procedure bij de Raad van State in het gelijk gesteld. Op 20 april 2018 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State uitgesproken dat geen verder uitstel van de begunstigingstermijn wordt gegeven. Een eerder opgelegde dwangsom van 75.000 euro mag daarom ingevorderd worden. De gemeente begint deze procedure nu, omdat twee toezichthouders op 24 april constateerden dat er nog altijd gevaren zijn voor de omgeving gezien de huidige toestand van alles wat er nu nog op de terreinen staat. Tegen het voornemen tot invordering van de dwangsom kan de terreineneigenaar nog in beroep gaan.