Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juni 2018

Kinderen krijgen alcohol


[KAAG EN BRAASSEM] Jongeren onder de 18 jaar mogen geen alcohol drinken. Dat is al jaren bekend. En ook is het verboden voor supermarkten, slijterijen, drankzaken en sportkantines om alcohol te schenken aan minderjarigen. Toch bleek vorig jaar meer dan de helft van de gecontroleerde alcoholverstrekkers niet aan de regels te voldoen.

In deze gemeente geldt een horecaconvenant; als je dan als alcoholuitbater eens in de fout gaat, word je niet direct bestraft met een boete. Maar er zijn ook alcoholverstrekkers, die dat convenant niet ondertekend hebben. Zij worden van tijd tot tijd gecontroleerd om te kijken, dat ze inderdaad niet aan kinderen verkopen of schenken. Van de vijftien gecontroleerde locaties bleek, dat maar liefst acht uitbaters zich niet aan de regels te houden. Bestuurlijke boetes werden opgelegd voor het verstrekken van alcohol aan minderjarige kinderen.

Het is een zorgelijke ontwikkeling en daarom nodigde de gemeente 25 alcoholverstrekkers, die nog niet aan het horecaconvenant deelnemen, uit om toch mee te doen met dat convenant. Slechts zeven bedrijven en organisaties stemden hier mee in. De 23 organisaties, die al wel deelnemen aan het horecaconvenant, blijken het een stuk beter te doen. Vijf keer per jaar worden die zaken gecontroleerd en bij de laatste controle bleken alle bezochte alcoholverstrekkers aan de eisen te voldoen.