Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2018

,,Er is hier crimineel gedrag''


,,Dat net onder de oppervlakte zit''

[KAAG EN BRAASSEM] Rieke Zijlmans, Teamchef van het politieteam Kaag en Braassem, presenteerde woensdag 13 juni de veiligheidscijfers voor deze gemeente. Het blijkt dat Kaag en Braassem relatief veilig is. Er zijn senioren en ultrasenioren, die zich onveilig voelen, maar dat komt met name door wat ze op televisie zien, zo liet Zijlmans weten.

Het afgelopen jaar is het aantal woninginbraken gedaald van 70 naar 58, waarbij de meeste inbraken (21) plaatsvonden in Roelofarendsveen. De hoeveelheid autoinbraken is bijna gehalveerd tot 48. ,,Dat is een mooie daling voor ons gebied; we hopen dat vast te houden, door goed te handhaven en verdachten aan te houden, aldus Zijlmans.'' De meeste bedrijfsinbraken vinden plaats in Leimuiden en Roelofarendsveen en ook waar het gaat om (brom)fietsdiefstal loop je in Roelofarendsveen het meeste risico.

Het aantal mishandelingen is gestegen tot 40 voorvallen. De meeste mishandelingen vonden vorig jaar plaats in Leimuiden en Rijpwetering (8 keer in beide dorpen). De jeugdoverlast, of in ieder geval de gevoelens over jeugdoverlast, nemen ook toe. De meeste klachten over rondhangende dan wel rondvarende jeugd komen uit Roelofarendsveen, Leimuiden en Oude Wetering. Er worden nog geen statistieken bijgehouden over overlastgevende hangouderen.

Ook het komende jaar blijft de politie zich inzetten om crimineel gedrag te voorkomen en op te sporen. Met een kentekenregistratiesysteem wordt regelmatig in de gaten gehouden welke auto's van buiten deze gemeente van buitenaf komen en of daar verdachte personen in zitten. Maar niet iedere inwoner is even braaf, zo beseft Zijlmans zich terdege. ,,Er is hier crimineel gedrag, dat net onder de oppervlakte zit. Waarbij mensen handeltjes hebben met elkaar, die niet kloppen. Of er worden regeltjes ontdoken. Toen ik hier kwam te werken zei ik: 'Dit is een prachtig gebied om iets stiekems te doen.' Het is goed om zicht te krijgen op wat hier gebeurt. We horen steeds meer geluiden en er zijn al acties geweest waar het gaat om drugsafval en wietplantages.'' De teamchef sloot af met een positieve boodschap: ,,Dit blijft een van de veiligste gebieden van Nederland. We doen het hartstikke goed.''