Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2018

CDA wil extra bankjes


[KAAG EN BRAASSEM] Het gemeentelijke geld voor de extra bankjes in de openbare ruimte is op. Maar het is nog niet duidelijk, of de doelstelling van 150 nieuwe zitmeubelen ook daadwerkelijk is bereikt. Fractievoorzitter Anja de Rijk (CDA) pleitte er maandag 18 juni voor, dat er in ieder geval nog extra bankjes geplaatst worden in Leimuiden.

In Leimuiden is namelijk een gebied, dat daar bekend staat als 'de kuil'; wandelaars moeten daar een flink hoogteverschil overwinnen, als ze naar de nabijgelegen appartementenwoningen willen komen. Daar wonen veel oudere mensen, die niet meer zo mobiel zijn. De Rijk liet daarom tijdens de fractievergadering van haar partij weten: ,,Er zijn veel te weinig bankjes in Leimuiden. Die heuvel oplopen is lastig voor senioren. Dus in ieder geval moet bovenop de heuvel een bankje komen. Als je namelijk boven bent, wil je even zitten.'' Als het aan de fractievoorzitter ligt, blijft het daar niet bij. Volgens haar moeten er in Leimuiden nog minimaal tien bankjes extra komen. ,,Bij de Drecht missen we nog een aantal bankjes. Daar zijn bankjes weggehaald en nog niet teruggezet.'' Het CDA overweegt een voorstel om het geld voor die extra bankjes te halen uit een gemeentelijk potje 'Recreatie', dan wel van het budget 'Ruimte en leefomgeving'. Mogelijk stelt de partij dan ook voor om extra afvalbakken te plaatsen bij nieuw neergezette bankjes om zo het zwerfafval tegen te gaan.

Een ambtenaar laat desgevraagd weten: ,,Dit jaar worden er nog regulier (dus niet per se langs de recreatieve routes) 25 banken vervangen. Ook willen we nog dit jaar de picknicksets langs de recreatieve routes vervangen.''