Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2018

Kaartgemak dient het raadslid


[KAAG EN BRAASSEM] Moet er tot in lengte van jaren een ict-technicus bij de raadsvergadering zitten, om de namen van sprekende raadsleden in te tikken, of kan dit ook met een elektronisch systeem gedaan worden? De gemeenteraadsleden moeten binnenkort kiezen, of ze liever gaan voor een card reader systeem van ruim 28.750 euro.

Met dat nieuwe systeem duwt een sprekend raadslid eerst zijn of haar kaart in een gleuf, waarna de computer automatisch de juiste naam aangeeft op de videobeelden. De raadsleden hoeven niet bang te zijn, dat ze hun kaartjes vergeten, zodat hun naam niet op het beeldscherm verschijnt; de bode in het gemeentehuis bewaart alle pasjes. Toch blijft raadslid Gino Wesselman (D66) zijn bedenkingen houden. Met het pasjessysteem kan weliswaar gestemd worden, maar dat moet dan wel veilig genoeg zijn: ,,Als je moet stemmen, dan wil ik dat het encrypted (beveiligd) is.'' Toch zag hij maandag 18 juni ook voordelen: ,,In ieder geval komt er dan geen Pepijn Wesselman meer te staan, als ik aan het spreken ben.''