Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 juli 2018

Busbaan N207 blijft alleen voor bussen


[KAAG EN BRAASSEM] De Provincie Zuid-Holland wil geen landbouwverkeer toelaten op de busbaan van de N207 bij Leimuiden. ,,De Provincie blijft bij haar 'Njet', ondanks goede inhoudelijke argumenten van inwoners, gemeentebestuur en raadsleden. Jammer'', zo bracht raadslid Marcel Doze (CDA) het nieuws naar buiten.

Heel misschien blijft een volwaardige parallelweg naast de N207 nog een optie, maar de kansen hiervoor slinken ook. Op dit moment voert de gemeente een 'variantenstudie' uit voor het doortrekken van de parallelweg N207 voor landbouwverkeer. Een grove eerste inschatting van de kosten is, dat zoiets tussen de zes miljoen euro en acht miljoen euro gaat kosten. Burgemeester Marina van der Velde wilde de verwachtingen niet te hoog laten komen. ,,We zoeken uit, wat de kosten zijn van het doortrekken van de parallelweg. Maar als de Provincie niet wil meedenken over het toestaan van het landbouwverkeer over de brug, gaan we niet nadenken over het doortrekken van die parallelweg.''