Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 juli 2018

Knopjesdrukker verdwijnt


[KAAG EN BRAASSEM] Wie de gemeenteraadsleden volgt via internet, moet de namen van de raadsleden die spreken, lezen op hun naambordjes. De gemeenteraad besloot maandag 9 juli om geen geld meer uit te geven aan een knopjesdrukker, om die namen in te voeren. Ook komt er geen 'card reader systeem', die deze handeling automatisch uitvoert.

De politieke partijen PRO en SVKB voeren als argument aan: ,,Het extern uitbesteden van deze werkzaamheden weegt niet op tegen de kosten die daarmee gemoeid zijn: € 5000 op jaarbasis. Daar het wel handig is, vinden wij het te onderzoeken waard of dit intern op te vangen is.'' Fractievoorzitter Ruud van der Star (PRO) lichtte desgevraagd toe: ,Hiermee bezuinigen we inderdaad een "klikker" (een man, die iedere raadsvergadering op een knopje drukt, om de juiste naam van een sprekend raadslid in beeld te brengen, JD). Voor nu betekent dat concreet, dat we wel agendapunten geordend zullen zien bij de webcast. Dat gaat de griffie gewoon doen, maar de sprekers verschijnen niet op de webcast.

Vorig jaar ruilde de gemeente het systeem 'Notubiz' in voor het nieuwe systeem. Van der Star: ,,Ik ben van mening, dat het toch wel raar is dat je zo'n duur systeem aanschaft en dan vervolgens zo'n laatste functie (het automatisch verschijnen van de naam, als iemand spreekt, JD) niet en dat we daar dan later zulke hoge bedragen voor neer moet leggen.''