Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 juli 2018

Lagere uitkering schadeclaim


[ROELOFARENDSVEEN] Geparkeerde caravans vlakbij Zuideinde 48a leveren een omwonende een schadevergoeding op van 4.000 euro. Uit een rapport van bureau Thorbecke blijkt, dat de waarde van de woning van de aanvrager gedaald is van 500.000 euro naar 486.000 euro. Toch krijgt de aanvrager niet de volledige 14.000 euro vergoed.

Een ambtelijk rapport laat hierover weten: ,,De wetgever heeft aangegeven dat de drempel van het normaal maatschappelijk risico ten minste 2% van de marktwaarde van de woning voor de inwerkingtreding van het bestemmingsplan bedraagt.'' Dus wordt 10.000 euro aan waardevermindering niet uitbetaald. Wel krijgt de planschade-aanvrager bovenop het bedrag van 4.000 euro nog 513,85 euro aan 'wettelijke rente' bijgeschreven op zijn bankrekening. Burgemeester Marina van der Velde opperde vorige week, waarom hier sprake is van een 'normaal maatschappelijk risico': ,,Die caravans staan er al een tijd; dat heeft misschien meegespeeld.''