Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 juli 2018

Right to challenge


[KAAG EN BRAASSEM] De gemeenteraadsleden willen de inwoners van Kaag en Braassem de mogelijkheid geven om zelf ,,hun verantwoordelijkheid te nemen.'' Wie bijvoorbeeld vindt, dat het onderhoud van het groen in de wijk niet goed genoeg wordt uitgevoerd, kan dat ook zelfstandig, al dan niet samen met de buren oppakken. De gemeente heeft hier dan geld voor over.

Voor het gemeentebestuur snijdt het mes dan van twee kanten: inwoners hebben zelf meer zeggenschap over de manier waarop hun buurt er uit ziet en voor de gemeente leidt het tot lagere kosten. Dat is waar het om gaat bij het 'Right to challenge'; een landelijk initiatief, waar ook Kaag en Braassem bij aanhaakt. Fractievoorzitter Ruud van der Star (PRO) maakte ook de andere politici enthousiast: ,,Inwoners worden uitgedaagd om taken aan te pakken. Als ze het goedkoper kunnen uitvoeren, wordt de opdracht aan die inwoners gegeven. Zo kunnen we actieve inwoners in staat stellen om hun verantwoordelijkheid in te vullen.''

Fractievoorzitter Jan van der Geest (VVD) vroeg zich nog wel af, of dit initiatief ,,tot heel veel gedoe kan leiden. We hebben liever minder dingen die goed gaan, dan meer dingen die tot hopeloze discussies leiden.'' De raadsleden gaan de komende maanden in overleg met het college van burgemeester en wethouders om te praten over de beste manier waarop Right to challenge kan worden ingevoerd.