Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2018

Vier nieuwe scholen voor één gemeente


Nieuwkoop – De gemeenteraad van Nieuwkoop moet de komende jaren flink in de buidel tasten. Maar liefst vier nieuwe scholen, integrale kindcentra (IKC's), staan op de planning om gebouwd te worden. En dat terwijl de politiek nog maar nauwelijks bekomen is van de schrik vanwege de miljoenen euro kostende nieuwbouwschool van het Ashram College.

De gemeente is verantwoordelijk voor goede schoolgebouwen en een aantal van deze onderkomens zijn dringend aan vervanging toe. Daarom moeten in de komende drie jaar IKC's ontwikkeld worden in de dorpen Ter Aar en Zevenhoven. Tegelijkertijd moet duidelijk worden, waar IKC's komen te staan in Langeraar en Nieuwveen. Het is de bedoeling, dat die fonkelnieuwe en gasloze schoolgebouwen niet alleen voor het onderwijs gebruikt worden, maar ook door andere organisaties. Hoeveel geld dat allemaal gaat kosten, is nu nog onduidelijk. Maar het zullen zeker vele, vele miljoenen euro's zijn.