Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2018

Zonder investeren geen permanente woonhuisjes


Nieuwkoop – Al jaren willen permanente bewoners van recreatieparken, dat ze daar ook officieel mogen wonen. Maar liefst 95% van die mensen zou daar voorstander van zijn. De politiek heeft hier wel oren naar en wil met de Provincie Zuid-Holland over in gesprek gaan. Maar nu lijkt er toch een kink in de kabel te komen.

Als de parkbewoners van hun chalet namelijk een officiële woning willen maken, moeten ze vaak namelijk flink investeren. Dan gaat het om bedragen tussen 5.000 euro en 10.000 euro. De woningen moeten namelijk wel voldoen aan de moderne eisen van deze tijd. En niet iedereen heeft dat geld liggen, zo kregen de politici donderdagavond 21 juni te horen van een woordvoerder voor de recreatieparken.

Dat leidde tot een reactie van wethouder Antoinette Ingwersen. Het college van burgemeester en wethouders wil pas echt aan de Provincie vragen of die zomerhuisjes permanente woningen kunnen worden, als ook (bijna) alle huisjeseigenaren bereid zijn om de noodzakelijke investeringen te doen: ,,Het gaat om kosten, die voor een aantal mensen aanzienlijk zijn. Als het draagvlak (voor het omzetten van vakantiehuisjes in permanente woningen, JD) geen 95% blijft, kan ik me voorstellen, dat je pas op de plaats maakt.'' Als mensen vervolgens namelijk niet de mogelijkheid pakken om die permanente bewoning te realiseren, zou de gemeente volgens Ingwersen bij de Provincie ,,een raar figuur slaan''.