Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 september 2018

Raad steunt langere ijsbaan


KAAG EN BRAASSEM > De gemeenteraadsleden stemmen unaniem in met een bijdrage van 170.000 euro voor een langere ijsbaan in Leiden. De politici hoefden nauwelijks overtuigd te worden door inspreker Dennis van der Hoorn van IJsclub Alkemade en woordvoerder van de tien gezamenlijke ijsverenigingen van Kaag en Braassem.

Als alle gemeenten in Holland Rijnland, die ook ijsverenigingen op hun grondgebied hebben, een donatie doen, dan is er voldoende geld om een ijsbaan van 333 meter in plaats van 250 meter aan te leggen. De ijsclubs hadden niets aan het toeval overgelaten. Jeugdige leden waren opgetrommeld om te tonen hoe goed zij konden fietsen en 'droogschaatsen'. Na enkele niet zo kritische vragen van de raadsleden besloten de politici om van de 170.000 euro donatie een hamerstuk te maken.

Nu Kaag en Braassem over de dam is, moeten ook de andere gemeenten 'kleur' bekennen. Jos Arts, voorzitter van de stichting IJshal Leiden, was tevreden: ,,Dit is een heel positief geluid, maar we wisten dat de stemming vrij goed lag.''