Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 augustus 2018

Vijf jaar vechten voor gerechtigheid


Kamphuis & Rijsdam Advocaten

In 2013 hadden Roelien Kamphuis en Linda Rijsdam een droom; ze wilden een advocatenkantoor opzetten, waarbij de mensen die hun hulp nodig hebben, zich niet eerst door allerlei telefonistes of receptionistes hoeven heen te werken. Kortom; een advocatenkantoor zonder hoogdravend gedoe, maar een plek waar iedereen zijn verhaal kwijt kan. En waarbij Rijsdam en Kamphuis verder gaan dan alleen de juridische ondersteuning. ,,We fungeren ook als de spreekwoordelijke hand op een schouder. We voelen ons af en toe een maatschappelijk werker, want we nemen de tijd voor de mensen.''

Vijf jaar later viert het advocatenkantoor haar eerste jubileum. Het waren vijf drukke jaren, want heel veel mensen bleken de manier van werken van Kamphuis en Rijsdam bijzonder te waarderen. Iedere woensdag- en donderdagmiddag kunnen mensen er terecht tijdens het gratis inloopspreekuur. Dan kun je bij de advocaten jouw verhaal kwijt en bepalen zij, of en hoe ze jou kunnen helpen. Dan gaat het om zaken als strafrecht, huurrecht, bestuursrecht of persoon- en familierecht.
,,Als werknemers of werkgevers problemen hebben met elkaar, dan zijn wij er om ondersteuning te bieden. En mogelijk de stap naar de kantonrechter te maken. Ook waar het gaat om echtscheiding, alimentatie of een omgangsregeling kun je bij ons terecht.'' Wie in aanraking is gekomen met de politie, kan veelal ook rekenen op de steun van Rijsdam en Kamphuis.
Enthousiast
Hoe gaan de advocaten te werk? Na een eerste gratis gesprek van een half uur, is duidelijk wat er moet gebeuren. ,,We proberen zo eenvoudig mogelijk uit te leggen hoe de procedures werken en gebruiken daarbij geen moeilijke juridische termen. We werken veel op basis van gefinancierde rechtsbijstand, waarbij je de eigen bijdrage vaak van de gemeente kunt terugkrijgen.'' Enthousiast vervolgen ze: ,,Het geeft zo'n voldoening, als je iemand hebt kunnen helpen! 'Yes!', denk je dan. Dat is ook, waarom we advocaten zijn geworden; om wat voor mensen te kunnen betekenen.''
Zowel het juridisch loket, als het politiebureau zijn dichtbij het kantoor, dat aan de Lammermarkt 206 staat. ,,Het komt regelmatig voor dat we een uur nadat iemand voor het eerst binnen komt, al een kort geding gaan voorbereiden.'' Tijdens kantooruren kunnen mensen zonder afspraak binnenlopen voor advies. Op de website kan men ook vrijblijvend een vraag te stellen. Binnen twee werkdagen volgt een antwoord.
Voor meer informatie: Kamphuis & Rijsdam Advocaten, Lammermarkt 206, 2312 CW Leiden, T: 071 362 7507, W: www.kamphuisrijsdam.nl.