Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 augustus 2018

CDA roert zich


[OUD ADE] Gemeenteraadslid Thijs Mooren (CDA) roept het college van burgemeester en wethouders ter verantwoording over de plotselinge afsluiting van de Lange Brug. Zo wil hij weten, wanneer deze brug voor het laatst geïnspecteerd is voor groot onderhoud.

Ook vraagt het CDA zich af, of de Lange Brug voorafgaand aan de afsluiting van de N445 en de omleidingsroute, die door Oud Ade liep, gecontroleerd is. En of de huidige situatie van de Lang Brug veroorzaakt is door de extra belasting vanwege de grotere hoeveelheid verkeer. Daarnaast wil Mooren weten, of er nog meer bruggen zijn, die in slechte onderhoudsstaat zijn. Het college heeft zes weken de tijd om te reageren.

Fractievoorzitter Marcel Doze (CDA) keert zich tegen de protesten van actiegroepen uit Aalsmeer, Kudelstaart en Hoofddorp. Het comité Hinderbeperking Aalsmeer Kudelstaart en de actiegroep Hoofddorp-Zuid tegen Geluid willen namelijk, dat Schiphol stopt met een experiment om opstijgende vliegtuigen met een ruimere bocht om Leimuiden te laten vliegen. Dit zou zorgen voor meer overlast in de andere drie dorpen. Doze laat weten, het hier niet mee eens te zijn: ,,Het microklimaat project Leimuiden herstelt de situatie naar vóór 2009 en is niet meer dan logisch en rechtvaardig. Overlast in andere gebieden, hoe vervelend ook, is eerder gevolg van enorme groei van Schiphol dan verleggen van één route.''