Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 november 2018

Belastingen moeten minder stijgen


[KAAG EN BRAASSEM] Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om de gemeentelijke belastingen met 2,3% te verhogen. En dat is tegen het zere been van een aantal partijen. Het was maandag 29 oktober gemeenteraadslid Peter van Dijk (VVD), die hier tegen in opstand kwam.

Van Dijk wees er fijntjes op, dat de gemeentelijke belastingen in Kaag en Braassem nu al zo'n 23% hoger zijn dan het landelijk gemiddelde. En een belastingverhoging van 2,3% is hoger dan het inflatiepercentage. Hij vroeg de overige raadsleden: ,,Is een stijging van de gemeentelijke lasten met in ieder geval 2,3% niet aan de hoge kant?''

Zijn woorden vonden weerklank bij meerdere partijen. Raadslid Marcel Doze (CDA): ,,We moeten de inwoners niet meer te laten betalen, dan noodzakelijk is.'' Fractievoorzitter Ruud van der Star (PRO): ,,Belastingverhoging willen we niet. Maar met inflatie hebben we altijd te maken.''

Fractievoorzitter Ger van Emmerik (SVKB) liet hier over nog niet het achterste van zijn tong zien. De verantwoordelijk wethouder Petra van der Wereld is namelijk van zijn eigen partij. Van Emmerik gaf aan: ,,Dit moeten we intern nog bespreken.'' Maar raadslid Gino Wesselman (D66) leek ook wel wat te voelen voor een minder sterke stijging van de gemeentelijke belastingen: ,,We moeten altijd kijken dat we de gemeentelijke belastingen niet hoger maken dan strikt noodzakelijk.'' Van Dijk voelde zich gesteund en liet weten, dat zijn partij met een voorstel komt om de belastingen minder te laten stijgen dan 2,3%.