Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 november 2018

Bruggen officieel benoemd


[KAAG EN BRAASSEM] Ze liggen er al jaren, maar nu bestaan zestien bruggen in deze gemeente ook echt officieel. Volgens nieuwe regels moeten alle bruggen namelijk vermeld worden in de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG). Dat heeft het college van burgemeester en wethouders gedaan.

Het gaat hierbij in Rijpwetering om de Zwanenbrug, Blauwemolenbrug en Paardebrug. Op de vraag waarom deze laatste brug niet volgens de moderne spelling geregistreerd wordt, Paardenbrug, laat een gemeentelijk woordvoerder weten: ,,Paardebrug is de officiële benaming, aangegeven door het college van Burgemeester en Wethouders in 1944. Dat is dus de naam die we aanhouden.''

Ook de Doesbrug, Kleine Doesbrug en Wittert van Hooglandbrug in Hoogmade liggen er voortaan officieel. Hetzelfde geldt voor de Lange Brug en Koningsbrug in Oud Ade, de Vroonlandschebrug in Rijnsaterwoude en de Statoinsbrug, Noordbrug, Kerkbrug, Velingbrug, Zuidbrug, Veenderbrug en Franschebrug in Roelofarendsveen. Aan de rest van de (kleinere) bruggen is geen officiële naam toegekend en deze worden dan niet geregistreerd in de BAG.