Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 december 2018

Vrachtwagens geweerd van meer bruggen


[KAAG EN BRAASSEM] Slecht nieuws voor de gemeente én de weggebruikers. Opnieuw zijn er bruggen en duikers gevonden, die extra onderhoud nodig hebben. Van deze zeven zogeheten 'kunstwerken' zijn er twee dermate aangetast door betonrot, dat zwaar verkeer er niet meer overheen mag rijden. Het gaat om de brug 'Pastoor Onelplein' en de duiker onder de kruising Langeweg / Noorderhemweg. Wethouder Yvonne Peters maakte dit nieuws afgelopen week bekend.

In de gemeente liggen 225 bruggen, duikers en andere kunstwerken, variërend van één jaar tot meer dan zestig jaar oud. Door de polemiek rondom de Lange Brug heeft de gemeente ieder kunstwerk onderworpen aan een grondige inspectie. En de brug over het Pastoor Onelplein en de duiker onder de kruising Langeweg / Noorderhemweg hebben de toets der kritiek niet doorstaan. Peters: ,,Er is sprake van aantasting van de stalen liggers en corrosie (roest, JD) van de wapening. We gaan aan de onderkant vloeibaar beton injecteren. Er is geen acuut gevaar en er zijn geen onveilige situaties. Maar we gaan wel maatregelen nemen; voor beide bruggen leggen we een aslastbeperking op.''

Binnen drie jaar moeten beide bruggen vervangen worden, maar tot die tijd blijft die aslastbeperking er dus wellicht op zitten. Dat betekent, dat zware voertuigen er niet meer overheen mogen rijden. Grote vrachtwagens en tractoren moeten dus een andere route kiezen, kleine busjes en hulpdiensten mogen er nog wel overheen rijden. Ook de vuilnisdienst moet haar route aanpassen.