Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 februari 2019

Kaag en Braassem haakt af voor 333 meter ijsbaan


KAAG EN BRAASSEM – De gemeente Kaag en Braassem stelt zich niet financieel garant voor een langere Leidse ijsbaan. De gemeente Leiden had dit gevraagd, om zo toch de door veel schaatsverenigingen gewenste ijsbaan van 333 meter te kunnen realiseren. Maar deze kans lijkt verkeken.  


Vorig jaar stemde de gemeenteraad van Kaag en Braassem nog wel in, met een bedrag van 170.000 euro als bijdrage aan zo'n langere ijsbaan. Maar inmiddels zijn de kansen gekeerd. Andere gemeenten, zoals Alphen aan den Rijn en Katwijk, weigeren om mee te betalen en mede daardoor is er nog een tekort van zo'n 3,5 miljoen euro. Een gemeentelijk woordvoerder laat weten, dat het college, na overleg met de fractievoorzitters van de politieke partijen, heeft besloten om niet garant te staan. Wethouder Petra van der Wereld: ,,Het blijft jammer dat een groot aantal regiogemeenten eind vorig jaar niet mee wilden doen, zodat de 333 meter baan een wens is gebleven. Een wens waar onze verenigingen heel hard voor hebben gestreden.''