Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 februari 2019

Paardenbak met luiereis


LEIMUIDEN – Een paardenbak van 60 x 40 meter aan de Willem van der Veldenweg 12; het college van burgemeester en wethouders heeft een 'positieve grondhouding' tegen een een plan hiervoor. De initiatiefnemer, een landbouwbedrijf, wil langzamerhand zijn aandacht verschuiven naar het houden van paarden.

Naast de paardenbak moeten ook zes hoge lichtmasten komen. Het college stelt hierbij wel als voorwaarde, dat deze lichtmasten aan alle milieuregels en afstandseisen tot de buren moeten voldoen. En dat ze niet voor overlast zorgen. Daarnaast blijkt wethouder Petra van der Wereld nog een extra wens te hebben: ,,Ik vind dat je als paardenmanege er een taak in hebt om er voor te zorgen dat er een zak onder de achterkant van de paarden hangt, als ze op straat lopen. Of anders moet je zorgen dat je de paardenpoep opruimt.'' De wethouder overweegt om dit punt als voorwaarde te stellen, zodra de initiatiefnemer een definitief plan indient voor de komst van de paardenbak met de lichtmasten.