Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 februari 2019

Column


Rupsjenooitgenoeg

Het monster Rupsjenooitgenoeg heeft zich definitief gevestigd in Nederland. En hij wordt warm omarmd door de politiek en maatschappelijke organisaties. Na tientallen jaren aan voorbereidingen, herhaling van de boodschappen 'duurzaamheid', 'energiebesparing' en 'klimaat' hebben de klimaatdoemdenkers eindelijk voor elkaar wat ze willen. En kunnen al hun dromen uitkomen.

Dat heeft al tot verstrekkende gevolgen geleid. Nu genieten we nog met ons allen van een warm huis, dankzij het aardgas. Maar nee; dat gas moeten we overboord kieperen, zonder dat er een serieus alternatief is om onze woningen te verwarmen. De klimaatactiegroep Urgenda heeft wonderbaarlijk genoeg twee rechtszaken gewonnen en de rest van Nederland krijgt met de ellendige gevolgen te maken.

Nu blijkt, dat er in 2020 negen megaton aan CO2 minder moet worden uitgestoten. En dus is dit weer een kans om linkse paradepaardjes van stal te halen en te voeren aan Rupsjenooitgenoeg. Of de wens van conservatief rechts om geen koopzondagen meer te hebben, omdat er dan minder autoverkeer is op die dagen. Nee, het zijn niet de grootste industriële vervuilers en Schiphol, die aangepakt worden. Want wat willen de klimaatdoemdenkers? Het nog verder verhogen van de energierekening; wij inwoners draaien er weer voor op. Ook moet de maximumsnelheid op de snelwegen verlaagd worden: waarschijnlijk tot we weer met ons allen in een paardenkar gaan rijden. En continue komen er nieuwe eisen: er moet een CO2-belasting komen, doe er nog een vliegbelasting bij. Het gas moet duurder, de wegenbelasting moet omhoog en ga zo maar door.

Zijn we nu helemaal gek geworden?! Maatregelen nemen voor een beter klimaat is prima. Maar dat moet minimaal in Europees verband gaan, tegelijkertijd en samen met de andere landen in de Europese Unie! Nederland kan en mag dit niet alleen doen, anders helpen we onszelf economisch gezien naar de verdoemenis. En zitten we in de winter van 2030, zonder een rode cent in onze zakken, te vernikkelen van de kou in onze klimaatneutrale samenleving.