Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 februari 2019

,, We zijn allemaal wantrouwend richting de gemeente''


ROELOFARENDSVEEN – De politieke partij SVKB hield donderdag 24 januari een informatieavond over communicatie. Alle ruim 25.000 inwoners waren hier voor uitgenodigd; slechts dertig mensen namen de moeite om naar de Alkeburcht te komen.

JOEP DERKSEN

Drie sprekers vertelden over hun ervaringen met de communicatieve kwaliteiten van de gemeente Kaag en Braassem. Coby de Koning verhaalde over het vooralsnog mislukte plan 'Veense Hout', om een parkje in Roelofarendsveen te krijgen. Hein Hoogenboom liet weten, dat de Dorpsraad Woubrugge opzij geschoven werd, toen er plotseling een gemeentelijke wens kwam om extra sociale woningen te bouwen op het Landje van Egmond.

Paul Snoek was wat positiever. Hij verklaarde, dat het hem veel moeite kostte om ambtenaren te overtuigen van het te hoog aantal ingeplande parkeerplaatsen voor het IKC Leimuiden. Nadat Snoek en een aantal omwonenden ,,een scherpe brief hadden gestuurd naar de wethouder en de hoogste ambtenaar'', werd er toch beter geluisterd. Na een gesprek met een wethouder werd met de omwonenden afgesproken, dat de noodzaak van 64 parkeerplaatsen nog eens wordt bekeken. In het tweede kwartaal van dit jaar mogen de bewoners langs komen en kunnen ze meepraten over de activiteiten, die worden uitgevoerd voor de bouw van het IKC.

Wethouder Petra van der Wereld constateerde na de verhalen: ,,Communicatie: je doet het nooit goed. We zijn allemaal wantrouwend richting de gemeente. Maar ambtenaren, collegeleden en raadsleden willen het helemaal goed doen.'' Vervolgens werden allerlei onderwerpen en bouwprojecten besproken, waarbij de conclusie was, dat er veel verbeterd kan worden, maar dat de gemeente ook wel dingen goed doet.