Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 februari 2019

Raad wil nieuwe IKC's


KAAG EN BRAASSEM – De inwoners van Woubrugge moeten nog een paar jaar geduld hebben. De kinderen van dit dorp lijken als allerlaatste de kans te krijgen om in een fonkelnieuw Integraal Kindcentrum (IKC) te zitten. De gemeenteraad besprak maandagavond, waar er als eerste IKC's komen. Een raadsmeerderheid lijkt er te zijn voor het als eerste bouwen van die IKC's in Leimuiden, Rijnsaterwoude en Oude Wetering.

Op initiatief van SVKB gaat de gemeente proberen om een 'integraal plan' op te zetten voor het gebied van en rondom zwembad De Tweesprong. Zodat duidelijk wordt, hoe een nieuw zwembad er uit komt te zien, waar het IKC Oude Wetering komt te staan en hoeveel ruimte er is voor nieuwbouw. Daarnaast moeten ook de wensen van de sportverenigingen in die omgeving in het totale plan komen te staan.

Andere projecten, waar de gemeenteraad ook geld voor gereserveerd heeft, zijn onder meer: extra groen in de openbare ruimte, huisvesting voor bijzondere doelgroepen en de vervanging van kunstgrasvelden. Vorig jaar had de raad van Kaag en Braassem 170.000 gereserveerd, mocht er een Leidse ijsbaan van 333 meter komen. Nu die grotere ijsbaan niet doorgaat, zag raadslid Karin van der Kaaden (CDA) een mogelijkheid. Zij stelde voor om dat bedrag alvast opzij te leggen, voor een nieuw hybride kunstgrasveld voor voetbalvereniging MMO in Woubrugge. Dat idee zal het niet halen. Onder meer de VVD ziet graag extra geld voor het verbinden van de dorpsharten Noordplein en Zuidplein in Roelofarendsveen. Maar dat mag in ieder geval niet van het geld voor het groen gaan, zo waarschuwde fractievoorzitter Nick van Egmond (D66). Ruud van der Star (PRO) wil ook helpen om de wens van ondernemers uit te laten komen. ,,We willen het college verzoeken om eerder geld te vinden voor het verbinden van de dorpsharten Noordplein en Zuidplein.''

Wethouder Petra van der Wereld liet weten, dat het nog jaren gaat duren, voordat een plan voor een IKC in Woubrugge gerealiseerd kan worden. ,,Het is onmogelijk om in Woubrugge al in vier jaar een IKC te realiseren. We zijn ook niet in staat om naast IKC's in Leimuiden, Rijnsaterwoude en Oude Wetering ook een IKC in Woubrugge mee te nemen.'' De raadsleden waren het er wel over eens, dat de gemeente de komende jaren miljoenen euro's gaan sparen, zodat de kinderen in Woubrugge uiteindelijk toch in een nieuw en duurzaam schoolgebouw komen te zitten. Het definitieve besluit over de projecten, waar de gemeente de komende vier jaren wél en geen geld aan gaat geven, wordt over twee weken genomen.