Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 februari 2019

Snellere start Leimuiden West


LEIMUIDEN – Omdat buurtbewoners geen bezwaren hebben ingediend tegen de nieuwbouw in Leimuiden West, kunnen de werkzaamheden eerder van start gaan. Ook voetbalvereniging De Kickers '69 mag eerder beginnen met de verbeteringen van haar terrein.

Oorspronkelijk ging de club er van uit, dat die werkzaamheden vanwege bezwaarprocedures pas in 2020 zouden plaatsvinden. Maar nu blijkt, dat er al dit jaar met het werk begonnen kan worden. Doorgaans lopen plannen vertraging op en dat zorgt voor extra kosten. Omwonenden hebben aan de Kickers gevraagd, of er een geluidswal kan komen, als er geld over is. Maakt een vervroegde uitvoering van de werkzaamheden de komst van zo'n geluidswal nu ook mogelijk? Die garantie kan wethouder Petra van der Wereld niet geven. ,,We geven daar geen aanwijzingen voor. Het is aan De Kickers om dit te doen. Ik weet niet of er geld bespaard gaat worden. Bouwmaterialen zijn duurder geworden. Misschien dat eind volgend jaar geld over is. Dan moet het terugvloeien naar de inwoners van Leimuiden of naar de gemeente.'' Ze besloot openhartig: ,,Ik denk ook niet dat er geld overblijft, maar ik weet het niet zeker.''