Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 februari 2019

Wel en geen toestemming uitbouw


ROELOFARENDSVEEN – Het gemeentebestuur gaat handhaven op de illegale situatie, die plaatsvindt aan de Noordkade 13a. Er staan daar namelijk 'schuren en overkappingen', die er zonder het aanvragen van een omgevingsvergunning zijn neergezet.

Toch lijken de overtreders er goed mee weg te komen. Zij mogen alsnog zo'n omgevingsvergunning aanvragen. En dan kan het gemeentebestuur een bouwvlak opnemen bij de definitieve vaststelling van het bestemmingsplan. Ook een zonder vergunning gebouwde steiger mag blijven. De gemeente wil hiervoor gebruik maken van het 'afwijkingenbeleid', maar daarvoor moet de eigenaar wel ook een omgevingsvergunning aanvragen.

Veel minder coulant stelt het gemeentebestuur zich op tegen de eigenaar van een pand aan de Leeuwerik 49 in Leimuiden. Voor dat gebouw was het plan om een wegschuifbare balkonbeglazing te realiseren. Maar het college van burgemeester en wethouders is onverbiddelijk; deze aanvraag wordt afgewezen. Waarom is het college hier zo strikt, terwijl er van alles mogelijk lijkt te zijn in het buurdorp Roelofarendsveen? Burgemeester Marina van der Velde: ,,We zeggen hier nee, omdat het om het aanzien van een gebouw gaat. We willen dat niet. Bij de Noordkade is gekeken, wat er staat en hoe kun je er mee omgaan. De Noordkade 13a is een ontwikkellocatie, maar bij Leeuwerik 49 gaat het om een aantasting, van wat je hebt.''