Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 maart 2019

Extra handhaving


Nieuwkoop – De komende jaren gaat de gemeente Nieuwkoop vaker handhaven op zaken als fout parkeren, hondenpoep en veiligheid nabij scholen. Dat blijkt uit de Beleidsnota Veiligheid en Handhaving 2018 – 2021.

De gemeente Nieuwkoop heeft twee boa's in dienst, maar zij gaan wat efficiënter werken. Zo hoeven zij zich niet meer bezig te houden met brandveiligheid; die taken worden overgenomen door de Veiligheidsregio. Burgemeester Frans Buijserd: ,,En dat betekent dat zo'n boa helemaal vrij is om op de handhavingszaken in te worden gezet.'' De tijd van alleen maar lief waarschuwen is nu wel voorbij, informeert Buijserd: ,,We gaan eerst uitleggen waarom iets wel of niet moet, maar daarna moeten meer boetes uitgedeeld worden. Anders is dat handhaven een farce. Zeker bij het hondenbeleid blijkt dat erg nodig.'' Een andere ergernis; het te hard rijden, blijft een taak van de politie om te handhaven.