Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 maart 2019

Informatiebord bij Woudse Dom


RIJNSATERWOUDE – Dinsdag 5 maart om 15:00 uur wordt voor alle inwoners van Rijnsaterwoude een historisch moment. Dan is de restauratie van de Woudse Dom (Herenweg 26) officieel afgerond. Wethouder Inge van der Meer voert de laatste handeling uit, met de onthulling van een informatiebord.

De totale projectkosten voor de restauratie van deze kerk naast het Schoolhuis bedragen 271.000 euro. Voor dit geld werd onder meer het metselwerk gerepareerd en kon de kerk een voegwerkbeurt krijgen. Ook het glas in lood raam kreeg een restauratie, net als het uurwerk, de haan en bol. De gemeente Kaag en Braassem betaalde het leeuwendeel van de kosten: 252.500 euro. Daarnaast sponsorde de Rijksdienst de restauratie met 18.500 euro. Op het informatiebord staat onder meer de geschiedenis van de kerk. De wethouder: ,,Dat is fijn voor mensen die rondwandelen in Rijnsaterwoude. Zo kunnen ze de cultuur lezen van de kerk.''