Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 maart 2019

,,Geen wapens voor boa's''


Nieuwkoop – In de grote steden mag de roep om het bewapenen van boa's steeds luider klinken, maar de handhavers in Nieuwkoop moeten het zonder wapenuitrusting blijven doen. Burgemeester Frans Buijserd is een groot tegenstander van het uitrusten van de boa's met pepperspray, wapenstok of pistool.

De burgemeester: ,,Een boa is wat anders dan een politieagent, die het geweldsmonopolie heeft. We moeten dat niet met elkaar verwarren. Door de betere samenwerking tussen boa's en politie kan de politie bij risicosituaties voor boa's opereren als achtervang. Als het dreigend begint te worden, kunnen de boa's de politie oproepen. En zo hoort het ook te zijn; je moet zorgen voor een heldere scheiding tussen politie en andere handhavers. Anders kom je maar in een grijs gebied terecht.'' Volgens Buijserd delen veel burgemeesters zijn mening.