Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 april 2019

,,Bomen in veengebied’’


Nieuwkoop - ,,Plant het gebied rondom de Nieuwkoopse Plassen vol met bomen.’’ Gemeenteraadslid Leo Visser (SBN) heeft dé oplossing om de CO2-uitstoot tegen te gaan. Met de komst van duizenden bomen hoeven er volgens hem geen windmolens te verschijnen in het buitengebied.



Het Nationaal Klimaatakkoord heeft als doel om het ‘broeikasgas’ CO2 te verminderen. En dus moeten er duurzame energiebronnen komen. Tot nu toe wordt vooral gesproken over de bouw van windmolens en aanleg van zonnepanelenvelden. Maar Visser bleek een andere visie te hebben, zo bleek tijdens een presentatie aan de gemeenteraad: ,,De verrotting van het laagveen zorgt voor de meeste CO2 uitstoot. Plant een bos rondom de Nieuwkoopse Plassen, want bomen zetten CO2 om in zuurstof.’’ Marcel Jongmans, senior adviseur bij VOLQ, het bureau dat de presentatie aan de raadsleden gaf, erkende: ,,De beste CO2 vreters zijn bomen: beter dan welk zonnepaneeltje dan ook.’’