Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 april 2019

Bijchippen voor Veilig Thuis


KAAG EN BRAASSEM – De organisatie Veilig Thuis lijkt een bodemloze financiële put te worden. Ieder jaar moeten gemeenten in de regio geld bijleggen om de tekorten te dekken en 2018 blijkt geen uitzondering te zijn. Dit keer gaat het om een bedrag van 812.000 euro, waar uiteindelijk de inwoners voor opdraaien.



De oorzaken van de financiële tekorten zijn volgens een ambtelijk rapport ,,het inhuren van uitzendkrachten vanwege de ontstane onderbezetting. Door krapte op de arbeidsmarkt is het lastig om aan personeel voor de Veilig Thuis organisatie te komen.’’ Wethouder Petra van der Wereld is niet blij met de financiële tegenvaller, maar laat weten dat het gemeentebestuur er weinig aan kan doen. ,,Onze boodschap is elke keer, dat de RDOG (waar ‘Veilig Thuis onder valt, JD) juist begroot en dat ze zich houden aan het budget dat er is. Maar gedurende het jaar komen er taken bij waarop niet geanticipeerd is en dan zullen we moeten betalen.’’